Slumdog Millionaire

Το «μικρό» φιλμ με την μεγάλη ψυχή που παρά την απουσία των αναγνωρήσιμων ονομάτων μπροστά από την κάμερα κατάφερε να συμπεριλάβει μέσα σε δυο ώρες ολόκληρη την ιστορία της Ινδίας των τελευταίων 20 χρόνων απέσπασε οκτώ βραβεία Οσκαρ, έχοντας προταθεί σε δέκα κατηγορίες.
Αναλυτικότερα, το «Slumdog Millionaire» κέρδισε τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου βασισμένου σε ξένο υλικό (Σάιμον Μποφόι), μουσικής (Α.Ρ. Ραχμάν), τραγουδιού («Jai Ho»), μοντάζ, φωτογραφίας και ηχητικού μοντάζ. Η ειρωνεία είναι ότι το «Slumdog Millionaire» παρολίγο να μην διανεμηθεί καν στις αίθουσες αφού το στούντιο που το στήριζε, η Warner Independent Pictures ανέστειλε τις δραστηριότητές της παγώνοντας χρηματοδοτήσεις και διανομή στην Αμερική. Το «Slumdog Millionaire» μπήκε στο ράφι με προοπτική να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή στο DVD και χάρη στην επιμονή του παραγωγού του ,Κρίστιαν Κόλσον (στον οποίο δόθηκε το Οσκαρ καλύτερης ταινίας) την διανομή του ανέλαβε η Fox Searchlight οπότε και παίχθηκε σε περιορισμένο κύκλωμα. Στην Ελλάδα θα αρχίσει να προβάλλεται την Πέμπτη 5 Μαρτίου.
www.tovima.gr

Υπόθεση:Διαδραματίζεται και γυρίστηκε στην Ινδία και παρουσιάζει την ιστορία ενός νεαρού αμόρφωτου Ινδού από τις φτωχογειτονιές της Βομβάης, ο οποίος εμφανίζεται στην ινδική εκδοχή του τηλεπαιχνιδιού Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος και ξεπερνά τις προσδοκίες του κοινού, εγείροντας τις υποψίες του τηλεοπτικού οικοδεσπότη και της αστυνομίας.